SHOPPEN HILVERSUM centrum

Hilversum heeft een gezellig centrum, maar helaas wel veel grote winkelketens. Het is dus goed zoeken om de mooie speciale winkels te vinden. Met deze route moet dat lukken! Let op: het centrum van Hilversum is autoluw en op straat geldt kort parkeren. Voor lang parkeren kun je terecht in één van de parkeergarages. Het parkeer-info-systeem wijst je naar de juiste garage.

 

Hilversum route

 1. Dille & Kamille – Groest 36

  Deze shoppingroute begint vlak bij het station. In een karaktervol winkelpand (met torentje!) op de Groest presenteert Dille & Kamille onmisbare basics en pure hebbedingen voor je huis, tuin en keuken. Alles draait hier om natuurlijke eenvoud, functionele vormgeving en liefst duurzame materialen. Echt een aanrader.

 2. Bagels & Beans – Kerkstraat 3

  Volg de Groest in zuidelijke richting en neem de derde straat rechts naar de Kerkstraat. Daar vind je Bagels & Beans, dé plek voor smakelijke bagels, verse sappen en de ultieme koffie. De koffie is bijzonder, deze komt rechtstreeks van hun eigen plantage uit Panama. En dat proef je!

 3. Goody Food – Noordse Bosje 11

  Volg de Kerkstraat en ga rechtsaf de Bussumerstraat in, dan linksaf naar het Noordse Bosje voor al je biologische boodschappen. Organic, tasty, good, fresh. Dat is waar Goodyfood voor staat. Al dat goeds presenteren ze graag in een eigentijdse en vooral “lekkere” winkel vol sfeer.

 4. MAJA Hilversum – Schoutenstraat 2a

  Steek vanaf het Noordse bosje terug de Bussumerstraat in en ontdek daar Maja, een winkel waar je al meer dan 25 jaar de mooiste pareltjes op het 
gebied van damesmode kunt vinden. Maja staat voor high end fashion: luxe vrouwelijkheid met oog voor detail. De collectie wordt samengesteld voor vrouwen met een sterke persoonlijkheid en een goed gevoel voor stijl.

 5. Sparkelized – Schoutenstraat 6

  Even verderop kun je bij Sparkelized  terecht voor  super gave kinderkleding van topmerken als Philipp Plein, Guess, Boss, Liu Jo, Microbe, Miss Grant en Grant Garcon. Op de eerste etage zit een luxe kinderspa en kinderkapper. Meiden kunnen hier hun nageltjes laten lakken, een gezichtsmasker laten aanbrengen en een nieuwe coup laten knippen.

 6. Trendwatcher Hilversum – Kerkstraat 43a

  Sla rechtsaf richting Koornstraat en volg de weg naar links. Sla rechtsaf naar de Herenstraat en dan weer rechts naar de Kerkbrink. Nog één keer rechts en dan ben je aangekomen bij Trendwatcher. Daar kun je op het gebied van sieraden, horloges, kleding en accessoires echt alles vinden. Met merken als o.a. Buddha to Buddha, Pandora, Michael Kors, Supertrash, Fab volgen ze de trends op de voet!

 7. Toute Fabienne – ‘s Gravelandseweg 14a

  Als je de Kerkstraat blijft volgen, kom je vanzelf op de ‘s Gravelandseweg bij Toute Fabienne. Dit  is dé fashion boutique waar je modieuze en exclusieve items kunt scoren, afkomstig van over de hele wereld. De collectie bestaat uit een variatie van luxe basics tot spectaculaire eyecatchers, die naadloos op elkaar aansluiten.

 8. Dineren

  Zo’n heerlijke middag shoppen sluit je natuurlijk af met een hapje, bijvoorbeeld tapas, antipasti of  een uitgebreid biologisch diner bij Paisan ( ‘s-Gravelandseweg 46) Een andere topper is restaurant Bleu (Vaartweg 7) waar wordt gekookt met duurzame producten, waar het kan biologisch en verder zo veel mogelijk milieubewust. Of laat je verrassen met  de pure en (h)eerlijke gerechten van Heren Spyker (Kerkbrink 17-19) een restauran met Frans-internationale keuken. Voor nog meer smakelijke restauranttips klik hier.

 9. Gerard Vos Kappers – Vaartweg 22

  Handig om te weten, Gerard Vos Kappers staat bekend om de prachtige kleurtechnieken, waarbij de coupe soleil met folietechniek er met kop en schouders bovenuit steekt. De Session Salon beschikt over een kleurmengmachine waardoor iedere gewenste kleur kan worden samengesteld. Dit levert niet alleen het perfect gekleurde kapsel op, maar het geeft ook bijna geen afval, wat het milieu weer ten goede komt.

 10. Filmtheater Hilversum – Herenplein 5

  Een mooie afsluiter van een perfecte dag: een voorstelling in het filmtheater. Dit theater brengt de beste films die er wereldwijd worden gemaakt, o.a. de prijswinnaars van de belangrijke festivals. Regelmatig zijn er inleidingen of gastsprekers. Filmtheater is niet alleen ‘s avonds, maar ook iedere middag al open.