Shoppen op de GIJSBRECHT

Dagje winkelen in Hilversum? Combineer dan de winkelroute in het centrum met de  Gijsbrecht van Amstelstraat. Een gezellige winkelstaat die nog niet is overgenomen door ketens, maar juist bomvol zit met mooie boetiekjes, kinderwinkels, fijne delicatessen en nog veel meer. In het winkelgebied kun je (betaald) parkeren.

 

Bussum route

 

 1. Yoga me – Neuweg 134

  Een ontspannende yogales is misschien wel de beste manier om een dagje shoppen mee te beginnen. Bij Yoga Me, een sympathieke yogastudio. Yoga Me biedt yoga voor beginners en gevorderden, up tempo en heel mindful: yin yoga, poweryoga, hartyoga, flow yoga, yin-yang yoga, acrobatiekyoga, ashtanga yoga, hatha yoga en yoga nidra.

 2. Bertram & Brood – Gijsbrecht van Amstelstraat 116

  Je hoeft je alleen de geur van vers gebakken brood maar te volgen, rechts de hoek om, en dan loop je vanzelf tegen Bertram & Brood aan. Behalve iedere dag (ook op zondag!) vers brood hebben ze ook verse belegde broodjes, biologische jams en sappen. Als het zonnetje schijnt kun je er ook nog eens heerlijk buiten zitten.

 3. Speelpakhuis – Gijsbrecht van Amstelstraat 114

  Naast de bakker vind je een super gezellige winkel vol verrassend, persoonlijk en verantwoord speelgoed. De stellingen staan vol met ouderwets mooie houten poppenhuizen, garages, loopwagens en keukentjes, de mooiste puzzels, spelletjes, boekjes en knutselspullen.

 4. De Barones – Gijsbrecht van Amstelstraat 119

  Aan de overkant van de straat vind je nóg meer moois voor kinderen bij De Barones. Naast de uitgebreide collectie kinderkleding (4 tot 16 jaar), heeft De Barones ook een enorm assortiment tassen, riemen en armbanden van onder andere COWBOYSBAG/COWBOYSBELT en GooischeFrutsels.

 5. Juwelier Bert ten Brink – Gijsbrecht van Amstelstraat 124

  Schuin tegenover De Barones zit een bijzondere juwelier, die als enige in het Gooi door de computer vervaardigde gravures in sieraden of objecten maakt. Bij Bert ten Brink kunnen ze een sieraad van je favoriete foto maken en zelfs een penning in relïef, zoals een munt.

 6. Lef Hilversum – Gijsbrecht van Amstelstraat 126

  Naast de juwelier zit de kleurigste kledingwinkel van de straat voor vrouwen met Lef! Ieder seizoen proberen ze een bijzondere collectie samen te stellen. Ze hebben mooie aparte merken, die je niet in elke winkelstraat tegenkomt. De kleding is daarom exclusief maar toch heel betaalbaar.

 7. Le Fournil de Sébastien – Gijsbrecht van Amstelstraat 131

  Aan de overkant van de straat zit Le Fournil, een echte Franse bakker die uitsluitend Frans brood en banket maakt, zonder kunstmatige toevoegingen. Vanuit het Gooi zijn er heel wat mensen die omrijden om bij Le Fournil hun brood te kopen! Je kunt er ook een belegd broodje halen.

 8. Oma Brechtje – Gijsbrecht van Amstelstraat 143

  Ben je al toe aan koffie of lunch? Bij Oma Brechtje kun je lunchen met goed belegde broodjes, of genieten van een heerlijke high tea (wel even reserveren). Je kunt er ook oud Hollandsch dineren en genieten van klassiekers als Russisch ei, slibtong en varkenhaas met roomsaus.

 9. Kek – Gijsbrecht van Amstelstraat 147

  Na de lunch kun je bij Kek altijd voor iets nieuws terecht. Het personeel doet niets liever dan samen met jou zoeken naar wat het beste bij je past. Of het nu gaat om een feestelijke outfit, iets sportiefs of de juiste look voor je werk. Kek struint alle beurzen af voor de meest ideale mix van merken: apart, stijlvol en draagbaar.

 10. Lódz – Gijsbrecht van Amstelstraat 151

  Lódz is de winkel waar je heen gaat op de Gijsbrecht als je op zoek bent naar stoere, hippe en toch stijlvolle fashion. De eigenaresse Nicolette heeft jaren ervaring met het inkopen van top-artikelen en verzorgt regelmatig de kleding van bekende Nederlanders op televisie.

 11. R.o.o.o.m – Gijsbrecht van Amstelstraat 165

  Bij R.o.o.o.M (Reflections of an Open Objective Mind) zijn kwaliteit en functionaliteit vanzelfsprekend.  De merkenmix is uniek in het Gooi; onder andere Cambio, Hunkydory, IKKS, Summum, Repeat, Gustav,Mos Mosh, Rosemunde, Nickjean, Exit Brooklyn, Grotesque en Parajumpers.

 12. Balthazar kookwinkel – Gijsbrecht van Amstelstraat 164

  Balthazar is een sfeervolle kookwinkel voor liefhebbers van koken en lekker eten. Je vindt hier een mooi overzichtelijk assortiment kwalitatieve pannen, messen, leuke kookkado’s en mooie tafel- en keukenserviezen. Daarnaast een mooie keuze in koffie en thee, olie en azijn, chocolade, pasta, Italiaanse delicatessen…..mmm!

 13. Casa di Tutti – Hilvertsweg 64

  Duik even het zijstraatje in voor deze bijzondere winkel met een breed aanbod, van een mooi meubeltje tot hip kledingstuk, van een zachte sjaal tot een leuke tas. De winkel is niet groot, maar er is genoeg te zien. Zoek je een cadeau voor iemand? Dan zit je hier ook goed. Mooie, betaalbare sierraden, kaarsen, leuke riemen en nog veel meer.

 14. Studio wijZ – Gijsbrecht van Amstelstraat 268

  Weer terug in de Gijsbrecht vind je Studio wijZ, een praktijk voor beauty, body & mind. Hier kun je je (op afspraak) van top tot teen in de watten laten leggen! Of je nu gewoon eens lekker een moment voor jezelf wilt hebben en wilt ontspannen, een korte behandeling wilt laten doen of je huid op een natuurlijke manier wilt verbeteren.

 15. Restaurant Parc – Havenstraat 58

  In acht minuten loop van je de Gijsbrecht via de Bosdrift naar de Havenstraat. daar kun je de shoppingroute afsluiten met een ontspannen diner. De keuken, onder leiding van chef-kok Reijer van der Goot, is Frans-internationaal georiënteerd. Je kunt de route ook hier beginnen met een kop koffie en hem dan van achter naar voren lopen natuurlijk!