Winkelroute Zaandam!

Winkelen in Zaandam is leuk! Naast alle grote winkelketens hebben we toch een aantal unieke shops voor je gevonden. In het centrum is alles uitstekend lopend bereikbaar en er is genoeg gelegenheid voor koffie, lunch of hapjes tussendoor. Zaandam is goed bereikbaar met de auto, die je in het centrum betaald kunt parkeren op straat of in een parkeergarage en aan de rand van het centrum gratis.shoppingroute-zaandam

 1. Dekker Watersport – Pieter Ghijsenlaan 4

  Zet je de auto het liefst buiten het centrum neer, begin de shoppingroute dan bij dit walhalla voor watersportliefhebbers. Naast watersportartikelen kun je hier ook terecht voor leuke sportieve kleding. Vanaf dit punt, vlakbij woonwinkel Loods5, is het een fijne wandeling naar het centrum. Je kun uiteraard ook in het centrum in de Hermitage parkeergarage parkeren naast het station.

 2. De koffiezaak – Hermitage 11 & Gedempte Gracht 46A

  Als je vanaf het station of parkeergarage de Gedempte Gracht op loopt, loop je meteen in de hoofdstraat van Zaandam. Hier kun je de dag goed beginnen met ambachtelijke koffies en heerlijke taarten bij één van de twee filialen van De Koffiezaak. Alles is 100% biologisch, EKO, Fairtrade, Skal en supervers.

 3. Bluf’t – Gedempte Gracht 84

  Aan de overkant van de gracht zit Bluf’t. Weg met de saaiheid en massaproductie! Tussen alle grote ketens in deze straat is deze originele kinder- en dameskledingwinkel een verademing. Bluf’ts  en damesmode is betaalbaar, draagbaar,  stoer en toch vrouwelijk.

 4. Nice thingZ – Gedempte Gracht 72

  ALs je iets verder doorloopt zie je aan dezelfde kant van de gracht een unieke cadeauwinkel waar je zeker iets leuks vindt. Het assortiment bestaat uit mooie, grappige, functionele en designproducten verdeeld over de thema’s: Wonen, Koken, Tafelen en Cadeau’s. Absoluut een aanrader.

 5. ‘t Groene pandje – Gedempte Gracht 77

  De naam zegt het al, aan de overkant van de gracht – even het bruggetje over- ligt een authentiek Zaans groen pandje. Hier kun je genieten van goed belegde broodjes, salades en warme gerechten uit eigen keuken, zowel voor lunch als diner. Buiten voor de deur ligt een prachtig drijvend terras mét verwarming.

 6. Saenkanter Men – Westzijde 13a

  Steek de brug over, ga rechtsaf de gracht op en aan het einde links naar de Westzijde. Daar vind je een stoere mannenwinkel met een verrassend én onderscheidend aanbod. Saenkanter Fashion, met winkels in Wormerveer en Zaandam, is uitgeroepen tot één van de tien beste bedrijven in Noord Holland.

 7. ANS. – Westzijde 25 – 27

  Ook een bezoekje aan ANS is echt een must. Hier slaag je namelijk altijd, of je nu op zoek bent naar  een trendy outfit voor een avondje uit of een mooi pak voor een sollicitatiegesprek. Topmerken als Expresso Geisha, Juffrouw Jansen en Sandwich, maar ook Annette Gortz en Joseph Ribkoff zijn ruim vertegenwoordigd.

 8. HET – Stationsstraat 33B

  Ga links de hoek om bij Ans en loop door tot je aan de linkerkant de grote tweedehands winkel HET tegenkomt. Een sfeervolle winkel vol met een snel wisselende collectie tweedehandskleding van eersteklas kwaliteit. Eigenaresse Hetty Rappard helpt je met een goed advies en er staat altijd een kopje thee of koffie voor je klaar. Let wel even op de openingstijden.

 9.  LLofs conceptstore – Westzijde 84

  Loop je weer terug naar de Westzijde, dan vind je in weer zo’n prachtig Zaans pand Llofs conceptstore. Hier tref je een bijzondere collectie op het gebied van wonen.

 10. Maquillage instituut voor huidverbetering – Bornholmpier 13

  Tot slot nog een gouden tip, zo’n adresje waar je niet zomaar langs rijdt. Verscholen in een woonwijk zit een een prachtige, ruime praktijk waar je (op afspraak) terecht kunt voor hoogwaardige beautybehandelingen. Een heerlijke plek om de om de dag af te sluiten of te beginnen. Je kunt hier gratis parkeren en vanaf hier kun je prima wandelen naar het centrum.