de leukste adressen voor KIDS & VRIJE TIJD Amsterdam Noord

Wetlands safari

kanovaren in de natuur rond Amsterdam

Wetlands safari

Varen door historisch landschap
Zin in een actieve natuurexcursie op het water? Dan is een Wetlands Safari wat voor jou. Je wordt met de bus opgehaald van Amsterdam Centraal Station en afgeleverd op één van de mooiste plekjes van Noord-Holland. Daar vaar je met een kano door het 17de-eeuws landschap, door dorpjes met huizen die bijna op het water drijven. Onder het varen geniet je van alle watervogels en word je aangemoedigd door de kleine vogels, zoals de rietzanger en karekiet in het riet.

Picknick op trilveen
Trek vooral gemakkelijke kleding en schoenen die nat en vies mogen worden aan, want je stopt voor een picknick op het trilveen. Dat is uiterst slappe ‘bodem’ die vooral uit zegge- en graswortels bestaat en op water of slappe modder drijft. Zo kun je dus even op water lopen! De picknick bestaat uit streekproducten: diverse broden, kaassoorten, vlees, salades, zoetigheid en sappen uit de Beemster.

Op pad met een gids
Tijdens de tocht vertelt een gids uitgebreid over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Je ziet prachtige weidevogels zoals de grutto en de kievit en een vleesetende plant, de zonnedauw. Het is een omgeving die de schilders Ruysdael en Rembrandt al inspireerden.

 

Mee op safari?

Maandag t/m vrijdag (vertrek 9:30)
Iedere zondag (vertrek 10:00)

Kijk voor alle data op de kalender

Vergeet niet om je aan te melden
Vertrek vanaf Busstation IJ-zijde achterkant Amsterdam Centraal Station.

Wetlands safari

×

Openingstijden

gezellig mee? meld je aan via de website!
Het seizoen loopt van 15 april tot 15 september.