de leukste adressen voor KIDS & VRIJE TIJD Amsterdam Noord

EYE filmmuseum

EYE filmmuseum

Eye Filmmuseum
Eye is het Nederlands filmmuseum en de bioscoop van Noord. Bezoekers kunnen terecht in vier filmzalen, de grote tentoonstellingsruimte (1.200 M2) en de rijk gesorteerde museumwinkel.
Op de benedenverdieping van Eye, het Panorama, is een vaste presentatie te zien met filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. Het Panorama is geschikt voor jong en oud en gratis te bezoeken op vertoon van een film- of tentoonstellingskaartje.

Eye Bar Restaurant
Naast een bezoek aan de tentoonstellingen en filmzalen ben je ook van harte welkom in Eye Bar Restaurant. Eten en drinken is hier altijd bijzonder. Je kunt er à la carte, eenvoudig of uitgebreid en in alle prijsklassen eten. Het restaurant en het terras bieden vanaf elke plek een weergaloos, filmisch uitzicht op het IJ en de langsvarende schepen.

 

Tentoonstelling ‘Wat is film?’
De tentoonstelling ‘Wat is Film?’ is te zien op de benedenverdieping en op andere plekken in het gebouw en belicht de wereld van bewegend beeld. Je ziet hoe de film zich ontwikkeld heeft van 1880 tot nu. Grasduin door onze unieke collectie in de Film Catcher, neem een kijkje in de mini-bioscoopjes of maak je eigen flipboek of animatiefilm.Kinderen

Speciale aandacht gaat bij Eye uit naar de jeugd. Speel met film, maak film en kijk film. Voor kinderen is er altijd wat te doen in Eye. Wist je dat Eye het enige filmmuseum in Nederland is? Misschien ken je het gebouw al maar wist je nog niet wat je er allemaal kunt doen?

In de vier zalen van Eye zijn heel vaak kinderfilms te zien: elke woensdag, zaterdag, zondag en elke dag in de schoolvakanties.
Beneden in het museumgebouw is het Panorama. Je kunt er een quiz spelen in de mini-bioscoopjes. Bij het Green Screen speel je de hoofdrol in een film. Stap in de Flipbook-machine en maak je eigen flipboekje.

Voor kinderen vanaf 7 jaar ligt bij de balie een gratis speurtocht klaar.

www.eyefilm.nl/kids

Adres

IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam Amsterdam
020 - 589 14 00

www.eyefilm.nl

Openingstijden

zie website